Cocuklara pogacayi sevdirecek ve okul beslenmelerine degisik bir alternatif olabilecek bir pogaca ayrica cokta lezzetli…
MALZEMELER:(Hanifenin menüsünde bulunan pogacanin tarifinden)
-
1 kg un
-
2 su bardagi ilik süt
-
4 yumurta (sarisi disina aki icine)
-
1 su bardagi siviyag
-
1,5 yemek kasigi tuz
-
1 yemek kasigi seker
-
1 paket kabartma tozu(Backpulver)
-
1 yas maya (42 grlik)
- Icine:sosis(uzunlamasina 4 e bolünmüs yada mini sosislerden)
YAPILISI:Ilik sütle tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve mayalanana dek sicak bir ortamda bekletilir daha sonra hamurdan corba kasesi büyüklügünde bezeler alinir ve 1 cm kalinliginda yuvarlakca acilir merdane ile daha sonra 8 esit parcaya ayrilir ve uzun tarafina sosisten konur daha sonra rulo yapilarak yagli kagit serilmis tepsiye dizilir.tüm malzeme bitene dek bu sekilde yapilir ve 15 dakika daha tepside bekletilen pogacalarin üzerine yumurta sarisi sürülerek 200 derece´de önceden isitilmis firinda üzerleri kirarana dek pisirilir.
Reklamlar