KIYMALI SU BÖREGI


Peynirli su böregi ve acik anlatimli yapilisi icin buraya tiklayin…

MALZEMELER:

  • 1 kilo un
  • 5 yumurta(ortaboy )
  • 1 yemek kasigi tuz
  • yeterince su 
Ic Harci:
  • 500 gr orta yagli kiyma
  • 1 tane sogan
  • 1 demet maydonoz
  • sivi yag,tuz karabiber

YAPILISI:

1-Hamur kulak memesi yumusakliginda yogurulur ve yumurta büyüklügünde bezelere ayrilir üzerine bez örtülerek kurumamasi saglanir bu sekilde  bir saat dinlendirilir,hamur dinlenirken kiyma kavrulur ve sogutulur,

2-Dinlenen hamur cok ince olmamak sartiyla acilir bu arada genis bir tencereye su konarak kaynatilir icine 1 yemek kasigi tuz atilir,1. beze acildiktan sonra tepsinin alti yaglanir ve pisirmeden serilir,2.beze de acilarak kaynayan suya acik sekilde burakilir suda 1 dakika piser ve kevgirle cikartilarak soguk su doldurdugumuz baska bir kabin icine burakilir,burda elle iyice acilir ve temiz bir bezin üzerine alinir burdada fazla suyu alinarak tepsinin üzerine yerlestirilir aralara sivi serpilir isteginize görede eritilmis tereyagida konabilir cok agir oldugu icin ben siviyag tercih ettim. kat sayisi yapmak size kalmis ben 5. kattan kiymali harci koydum,

3-Üzerine tekrar pisen hamurdan 4 kat daha koyduktan sonra en üstüne pisirmeden actigimiz beze serilir ve sivi yagla yaglanir isterseniz cörek otuda serpebilirsiniz sonra firina verilir,

4-Önceden isitilmis firinda 200 derecede alti ve üstü kizarana dek pisiririlir.ilik olarak servis yapilir.

Not:bir kilo hamurdan iki normal firin tepsisi su böregi cikiyor birini kiymali birinide peynirli yaptim ben.

Reklamlar

2 thoughts on “KIYMALI SU BÖREGI

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s