TAZE MADIMAK YEMEGI


Taze madimagin zamani geldide gecti bile ben pisirelide bihayli zaman oldu ama yayinlama sirasi ancak bu gün geldi,tazesinide kurusunuda biz cok severek tüketiriz, sitede olmadigini farkednce yayinlayayim dedim bilen bilir yapmasini ama bilmeyen icinse iste tarifi;

MALZEMELER:

  • 300,400 gr taze madimak
  • istege göre kemikli et veya 100 gr kusbasi dogranmis et
  • 1 kase bulgur
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 tane kuru sogan
  • 2 dis sarimsak
  • tuz,kirmizibiber
  • 1 yemek kasigi margarin veya tereyagi (ben siviyag kullandim)

YAPILISI:Öncelikle düdüklü tenceremizi iyice istip yagimizi ve etimizi koyup kavurmaya basliyoruz etin rengi dönünce üzerine yemeklik dogranmis soganimizi ilave edip soganlar hafif ölünceye dek kavuruyoruz ardindan yikayip ayikladigimiz daha sonra robottan gecirdigimiz madimaklari,yikanmis bulguru,salcayi,tuzu,kirmizi biberi ilave edip üzerini gececek kadar kaynamis su ilave edip düdüklünün kapagini kapatiyoruz kapagin dügmesi ciktiktan sonra (bu her düdüklü icin degisiyor) ortalama 45 dakika kisik ateste pisiriyoruz,pisen yemegi kontrol ettikten sonra üzerine 2 dis sarimsagi döverek veya rendeleyerek ilave ediyoruz biraz daha dinlenen yemek servise hazir oluyor.

Reklamlar

One thought on “TAZE MADIMAK YEMEGI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s