SEHZADE TATLISI (HASHASLI SEKERPARE)


Sevgili Sevimlimutfakta görünce denemeye karar vermistim o gün birde misafir geliyorum diyince yapmak icinde bahane oldu cok lezzetli ve degisik sunumda bir tatli denemenizi öneririm….
Malzemeler:

  • 250 gr margarin ( oda ısısında )
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterince un(hamur kulak memesi yumusakliginda olmali)
  • mor haşhaş (üstüne koymak için)

Şerbeti:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı:
Bir kapta, yağ, şeker ve irmiği yoğuralım. Yumurtaları ekleyelim. Vanilya, kabartma tozu ve unu da koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak, her tarafını mor haşhaşa bulayalım. 200 C ısınmış fırına koyup pişirelim. ( Tatlıyı kaç dakika pişirdiğimi hatırlamıyorum ama pişerken üzerleri çatlıyor ve bu çatlaklar kızarana kadar pişirelim. ) Tatlı pişerken şerbeti hazırlayalım. Tencereye şeker ve suyu koyalım ve kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatıp limonuda koyarak ateşten alalım. Tatlı fırından çıkınca 2-3 dk sonra sıcak şerbeti üstüne dökelim. (ikiside sıcak olacak)

Tarifte degisiklik yapmadigim icin aynen yayinliyorum.

Reklamlar

5 thoughts on “SEHZADE TATLISI (HASHASLI SEKERPARE)

  1. MERHABA vermiş olduğunuz tarifi birebir yapdım ama un miktarı çok az geldiii. 8veya 9 kaşık demişsiniz hamur çok cıvık oldu toplam 20 ymk kaşığı un koydummm.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s