PASTAHANE POGACASI


       

Ne kadarda elim tarif yayinlamaya gitmetesede su yasadigimiz kötü günler dolayisiyla, yayinlanmak icin bekleyen bir kac tarifi yayinlayip bir süreligine buralarda olmayacagim.Simdiden herkese hayirli günler diyiyorum umarim güzel günler bizlerle olur…

 

MALZEMELER:(Hamur herzamanki tarifimden)

■1 kg un(ihtiyac olursa daha eklenebilir)
■2 su bardagi ilik süt
■2 yumurta (sarisi disina aki icine)
■1 su bardagi siviyag,1 yemek kasigi tereyagi veya margarin
■1 yemek kasigi tuz
■1 yemek kasigi seker
■1 paket kabartma tozu
■1 yas maya (42 grlik)
■ici icin:beyaz peynir ve yarim demet maydonoz

YAPILISI:Ilik sütle tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve mayalanana dek sicak bir ortamda bekletilir daha sonra mayalan hamur bir kez daha 1,2 dakika daha yogrulur ve tekrar dinlenmeye burakilir.Daha sonra yaglanmis tezgaha alinan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapilir, bezeye elimizle üzerine bir kez bastirilip ic malzemelesi konur ve bir tarafindan alinip diger tarafina kapatilir ve tepsiye aralikli dizilir tepsi mayasi gelmesi icin en az 15 dakika ilik bir ortamda bekletilen pogacamiza üzerine yumurta sarisi sürülerek ve istenirsede susam yada cörek otu serpilerek önceden isitilmis firinda  200 derecede üzeri kizarincaya dek pisirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s