CEVIZLI UN HELVASI


Ilk denememe ragmen kivam olarakta lezzet olarakta beni hic yaniltmayan gayet memnun kaldigim bir tarif,denemekten cekinmeyin…

MALZEMELER:(6 kisilik)
2 su bardagi un
150gr margarin veya tereyagi
1 cay bardagi siviyag
2 bardak su
1.5 su bardagi seker(arzuya göre)
100 gr ceviz(iri dövülmüs)

YAPILISI:Bir tencereye suyu ve sekeri alip seker eriyene dek ocak ustunde alti hafif acik bekletelim sonrada altini kisip sicak beklemesini saglayalim diger taraftan genisce bir tava veya tancereye yaglari koyup eritelim.Unu ekleyerek orta ateste ve sürekli karistirarak kavuralim ilk 5,6 dakikadan sonra cevizleride ekleyerek un esmerlesene dek kavuralim.Unun rengi hafif donünce kaynar haldeki serbeti dikkatli bir sekilde ekleyerek karistirmaya ara vermeden helvanin serbeti çekmesini saglayalim daha sonra serbetini ceken helvayi üzerine bir havlu örtüp 15 dakika dinlendirelim daha sonra kasikla sekil verip ister ilik ister sogutup servis yapalim.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s