KREMALI KABAK CORBASI (Hokkaido – Kürbiscremesuppe)


Buralarda su sira kabak zamani,her sokakta belli köselerde mutlaka satiliyor bende kabaklarin cazibesine dayanamayip aldim ve corbasini pisirdim üzerinde kavrulmus cekirdegiyle gercekten nefis oldu… 

MALZEMELER:

  • 1 tane kücük boy kabak (Hokkaido)
  • 2 tane kuru sogan
  • 1 tane patates
  • 1 tane havuc
  • 1 dis sarimsak
  • 1 paket sivikrema (100 ml)
  • 1 tane et bulyon yada yarim litre et suyu
  • tuz,karabiber
  • kavrulmus kabak cekirdegi

YAPILISI:Kabagi dilimlere ayirip kabugu cok sert oldugu icin dikkatlice soyulur daha sonra ortasindaki cekirdekleride ayiklandiktan sonra kücük küpler halinde dogranir yikanip bir kenara alinir,patates sogan sarimsak ve havuc soyulur ayni boyutta küpler digranir.Orta boy bir tencere alinir ocaga öncelikle biraz siviyag konarak soganlar ve havuc ilave edilerek bir müddet kavrulur daha sonra üzerine sarimsak ve patates eklenir biraz daha kavrulur son olarak dogranmis kabak tuz,bulyon ve üzerini cok az gececek kadarda sicak su ilave edilip pismeye burakilir kisik ateste.Yumusacik olan malzeme ocaktan alinir ve blendirdan gecirilir daha sonra üzerine sivi kremada ilave edilerek bir tasim daha kaynatilir ve ocaktan alinir servis ederken üzerine karabiber ve kavrulmus kabak cekirdegiyle servis yapilir.kivami size kalmis aslinda koyu kivamli bir corbadir fakat sevmezseniz biraz sicak su ilave edilebilinir,Afiyet olsun.

 

Reklamlar

One thought on “KREMALI KABAK CORBASI (Hokkaido – Kürbiscremesuppe)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s