TUNA DALGASI PASTASI (DONAUWELLE KUCHEN)


donauwelle

Lezzetli vede gösterisli bir pasta  tavsiyemdir….

MALZEMELER:

  • 250 gr tereyagi
  • 200 gr seker
  • 1 paket vanilya tozu
  • 1 cimdik tuz
  • 5 yumurta
  • 375 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 20 gr kakao
  • 700 ml lik bir kavanoz visne konservesi

Pudink kremasi icin:

  • 1 paket toz vanilya pudink
  • 75 gr seker
  • 500 ml süt
  • 200 gr tereyagi

Üzeri icin:

  • 200 gr bitter kruvetür cikolata
  • 100 gr sivi krema

YAPILISI:Öncelikle keki icin oda sicakligindaki tereyagi ve seker krema kivamina gelene dek mikser yardimi ile cirpilir daha sonra her bir yumurta 1dakika cirpilmak kaydi ile tek tek eklenir ardindan un ve kabartma tozu ayri bir kapta karistirilip elenek harca ilave edilir,yapacagimiz genis kenarli tepsi yaglanir ve harcin 3 te 2 si bu tepsiye yaydirilir kalan harca bir kasik süt ve kakaoda eklenerek cirpilir ve tepsideki harcin üzerine her yerine esit gelecek sekilde paylastirilip düzeltilir en üstüne suyu süzülmüs visneler serpistirilerek önceden isitilmis firinda 175 derecede yaklasik 30,35 dakika pisirilir ve sogumaya burakilir bu arada pudinki süt ve sekerle pisirilir ve ilinmasi icin bir kenara alinir oda sicakligina gelen pudink yine ayni isida olan tereyagi ile krema kivamina gelene dek cirpilir ve sogumus olan kekin üzerine yayilir en sona üzerinin cikolatasi hazirlanir benmari usulu eritilen cikolataya sivikremada eklenerek iyice karistirilir daha sonra sogumus pudinkin üzerine yayilir cikolata  iliyinca pasta sekillendiren aletle üzerine dalgalar yapilir ve sogumaya burakilir bir gece dolapta beklemesini tavsiye ederim yada isiniz acele ise en az 4,5 saat dinlendikten sonra ister üzerini süsleyerek istersenirde sade olarak servis edebilirsiniz ayrica pastayi keseceginiz bicagin cok keskin olmasi gerekiyor yoksa icindeki visnelere takilip dilimin görüntüsünü bozabiliyor (kücük bir tavsiye :))

donauwelle

Reklamlar

4 thoughts on “TUNA DALGASI PASTASI (DONAUWELLE KUCHEN)

  1. selamun aleykum tesaduf eseri sitenize girdim .Elinize saglik tek kelimeyle harika.Bundan sonra firsat buldukca sitenizi ziyaret edecegim insaAllah.Benim bir sorum var acaba tuna dalgasi nin kekine sivi yag koysak olurmu ?Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.Bende yurt disinda yasiyorum .Selamlar

  2. Aleyküm selam Gulcan hanim, oncelikle tesekkurler sitemi ziyaretiniz ve güzel yorumunuz icin her zaman beklerim. Sorunuza gelince tarifinoldugu sekilde yapmanizi oneririm sivi yag ile tereyaginin kivami ayni olmadiginicin kekin kivami bozulabilir. Sevgiler

  3. Cevabiniz icin cok tesekkurler.Allah razi olsun vaktinizi aldim. dediginiz gibi insaallah bende tereyagi ile deneyeyim Selamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s