SEKERPARE (Pastahane usulü)


sekerpare

Bu bayram baklava yerine sekerpare yaptim,tarifi kiz kardesimden…Pastahane usulü diyorum cünkü gercekten pastahaneden alinanlari aratmiyor ben cok begeniyorum umarim deneyenlerde begenirler.

MALZEMELER:

  • 1 paket tereyagi yada margarin(250 gr)
  • 1 su bardagi pudra sekeri
  • 4 yemek kasigi irmik
  • 2 yemek kasigi hindistan cevizi
  • 2 yumurta (birinin sarisi üzerine sürülecek)
  • 4 su bardagi un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

SERBETI ICIN:

  • 3 su bardagi seker
  • 4 su bardi su
  • yarim limon

YAPILISI:Ilk önce serbeti kaynatilip bir kenara sogumaya burakilir daha sonra bir yumurtanin sarisi haric tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogrulur,hamurdan cevizden biraz daha büyük parcalar kopartilip uzunlamasina yuvarlanir ve tepsiye aralikli dizilir hepsi bitince üzerine ünce yumurta sarisi sürülüp sonra catalla biraz bastirilir daha sonra önceden isitilmis firinda 180 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirlir biraz soguduktan sonra sogumus serbet üzerine gezdirilir ve bir gece dinlenmesi icin bekletilir ertesi gün antep fistigiyla yada hindistan cevizi ile süslenip servis edilir.

sekerpare2

Reklamlar

One thought on “SEKERPARE (Pastahane usulü)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s