KAHVALTILIK SALCALI SOS VE BIBERLI EKMEK


cevizli biber salcali kahvaltilik

Bu sos sahane bir sey hem tek basina kahvaltida hemde mayali ekmekle beraber firinda pisirilmesi müthis oluyor ben cok begendim.

MALZEMELER:

  • 2 yemek kasigi biber salcasi
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 cay bardagi dövülmüs ceviz ici
  • yarim demet maydonoz
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • biraz kisnis ve kimyon

YAPILISI:Maydonoz incecik kiyilir kalan malzemeye eklenerek iyice karistirilir ve servis tabagina alinir.

BIBERLI EKMEK

beberli ekmek

HAMURU ICIN:

  • 1 su bardagi süt
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • yarim paket yas maya
  • tuz
  • yeterince un
  • üzeri icin susam

YAPILISI:Hamur kulak memesi kivaminda yogrulur ve yarim saat dinlendirilir daha sonra tepsinin boyunca acilir ve üzerine yukarda yaptigimiz sostan kasik yardimi ile sürülür daha sonra susam serpilen ekmegimiz 15 dakika dinlendirildikten sonra önceden isitilmis firinda 200derecede alti kizarana dek pisirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s