PEYNIRLI KÖMBE


Kahvalti menümün son tarifinide verip yeni tariflere gecmek istiyorum zira sida bekleyen tarifler bir hayli birikti…Daha öncede burada sadesini yapmistim öyle denemek isteyenler birde buraya bakabilirler…

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı süt
  • yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • İçini yağlamak için 1 su bardağından bir parmak eksik yağ (tereyagi ve siviyag karisik)
  • Üzerine sürmek için 1 yumurta,(aki hamurun icine sarisi üzerine)susam veya hashas tohumu 
  • Ici icin:beyaz peynir veya köy peyniri ve maydonoz 

YAPILIŞI:Sütü,ılık suyu,mayayı yoğurma kabına alın..maya iyice erisin..elinizle eritin..Tuzu ve unu ilave edip çok sert olmayan bir hamur yoğurun..hamuru 6 bezeye ayırın.Her bir bezeyi tepsi büyüklügünde acin birincisini altini yagladiginiz tepsiye yerlestirin arasina eritilmis yagdan sürün 2 kat daha yerlestirin her katina yine  yag sürün,yani toplamda 3 kat olmali burada peynirli maydonozlu harci üzerine dagitin her yerine esit gelecek sekilde daha sonra diger 3 katida yine aralarini yaglayarak üst üste yerlestirin ve ilik bir kenarda mayalanmasi icin 15,20 dakika bekletin daha sonra yumurta sarisini sürün ve susam veya hashas serpin ve keskin bir bicakla düzgün bir sekilde kesin, önceden isitilmis firinda 190 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s