KATMER POGACA


Kat kat görümtüsü ile gözede migdeyede bayram ettiren bir pogaca.Tarifi Zehra50 blogcu arkadasimdan.

Malzemeler:
1 su bardagi ilik süt
1 cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi sirke
1 yumurta
2 cay kasigi seker
2 cay kasigi tuz
1 kücük paket yas maya(42 gr)
3 -3,5 su bardagi un
bezeleri acmak icin az un ve misir nisastasi
Arasina sürmek icin:100 gr tereyagi
Ic malzemesi:200 gr beyaz peynir yarim demet maydanoz

YAPILISI:
Ilik süt le maya ve seker islatilir.Un bir legene konur ortasi havuz gibi acilir.Icine yumurtanin beyazi ilave edilir,sarisi ayrilir.siviyag,sirke ,kabartilan maya ve süt karisimi,tuz yogrulur.Yumusak bir hamur yapilir.Mayalanmasi icin hamur bir kenarda bekletilir,yarim saat sonra 8 tane beze yapilir.Bezeleri acmak icin misir nisastasi ve az un kullandim. Bezeler kücük tatli tabagi büyüklüklügünde acilir ve acilan her bezenin üzeri yumusak tereyagi ile elle yaglanir,üst üste kapatilir.En üst kata tereyagi sürülmez ve resimdeki gibi yuvarlak büyük bir yufka yapilir ama merdaneyle fazla inceltilmeden acilir.Daha sonra bicak yardimi ile acilan hamur kesilir ben 12 parcaya böldüm.Ama siz 14-16 ya da bolebilirsiniz en son yaptigim pogacada16 parcaya boldum daha kibar oldular. .Her parcanin üzerine maydanozlu peynir karisimi konup sigara böregi gibi sarilir.tepsiye dizilip bir kenarda 30 dakika bekletilir üzerine ayirdigimiz yumurta sarisi sürülüp 200 derecelik önceden isitilmis firinda alti,üstü kizarana kadar pisirilir.ilikken servis edilir.

     

Reklamlar

4 thoughts on “KATMER POGACA

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s