KARYAGDI TATLISI VEYA ETIMEK TATLISI


Bu tatlinin tarifini hemen hemen herkes bilir sanirim ama klasik bir tatli olmasina ragmen herkesin kendine göre degisik yöntemleri vardir benim uyguladigim sekli ise söyle,

MALZEMELER:Firin tepsisi icin ölcülerim

  • 2 paket tuzsuz etimek
  • 2 bucuk su bardagi seker
  • 2 bucuk su bardagi su

MUHALLEBISI ICIN:

  • 1,5 litre sut
  • 3 yemek kasigi tepeleme un
  • 2 yemek kasigi tepeleme nisasta
  • 1 su bardagi seker
  • 2 tane vanilya

KREMASANTISI ICIN:

  • 600 gr sivi krema
  • 3 paket krema sertlestirici
  • 2 paket vanilya
  • yarim su bardagi seker
  • Üzeri icin:1 cay bardagi hindistan cevizi ve yeterince nar taneleri

YAPILISI:ilk asamada tepsiye etimekleri bosluk kalmayacak sekilde ye,rlestiriyoruz,diger taraftan teflon genis bir tavaya sekeri koyup karamelize olana dek arada karistiriyoruz rengi dönünce icine dikkat ederek suyu yavas yavas ilave ediyoruz ve sertlesen karamel eriyene dek kaynatiyoruz ocaktan alinca etimeklerin üzerine ezdiriyoruz ve servetini cekene dek bekliyoruz.

Muhallebisi icin,tüm malzemeyi bir tencereye aliyoruz orta ateste devamli karistirarak koyulasincaya dek kaynatiyoruz,iyice koyulasinca ocaktan alip etimeklerin üzerine her tarafi esit olacak sekilde sicakken yayiyoruz ve sogumaya burakiyoruz.

Kremasi icin sivikremayi bir kaba alip mikserin yüksek seviyesinde cirpmaya basliyoruz biraz koyulasinca krema sertlestiriciler ekleniyor iyice koyulasincada sekeri ve vanilyasi ekleniyor iyice kivamina geldikten sonra 5 dakika buz dolabina kaldiriyoruz daha sonrada iyice soguyan muhallebinin üzerine yayiyoruz üzerine bolca hindistancevizi serpip nar taneleri ile süslüyoruz,en az 3 saat dinlenen pastamizi dilimleyip servis ediyoruz.

Not:bu ölcüler genis tepsiler icindir kalabalik misafir gelecegi zaman yapabilirsiniz,daha az yapmak isterseniz yarim öclü ile borcamlara yapabilirsiniz.

Reklamlar

5 thoughts on “KARYAGDI TATLISI VEYA ETIMEK TATLISI

  1. esselamu aleykum,
    çok yemek bloğu gördüm ancak böyle güzelini nadir gördüm maşaAllah,
    adıyla müsemma bir blog,tarifler ve resimler harika,pırıl pırıl iç açıcı bir sayfa,elinize emeğinize sağlık,sevgiler…
    bu güzel tatlıda en sevdiklerimden ,nefis görünüyor…

  2. Aleykum selam, guzel yorumlarinizla beni ziyadesiyle mutlu ettiniz tesekkurler, bende sizin icin ayni seyleri dusunuyordumki dile getirmekte benden once davrandiniz ,hayirli gunler

  3. merhabalar.. sayfanız ve tarifleriniz çok hoş.Yanlız kullanılan krema sertleştiriciler sağlıklı mı acaba? sevgilerimle

  4. Merhaba,
    bir face sayfası herkesin fotoğraflarını ve tariflerini çalıp kendi fotoğrafı ve tarifi gibi yayınlıyor. sizin de fotoğrafnızı isminizi silerek kendi ismini yazmış ve kullanmış bilginiz olsun

  5. Asiye hanim bir suru var boyle iste yapacak bisey yok biz sanirim bosuna vakit harciyoruz adamlar kopyaliyor birde ismini silip kendi yapmis gibi yayinliyor,Allah korkusu olmayan kul hakkindan korkmayan insanlar…elbet hesaplari Allaha’dir…
    Haber verdiginiz icin tesekkurler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s