KIRMIZI BASLIKLI KIZ PASTASI (tepside)


Gecen hafta yaptigim bir pasta,biraz asama asama oldugu icin ugras gerektirsede sonucu sizi mutlu etmeye yeter ayrica kalabalik misafirler icinde birebir en az 20 dilim cikabilir bu pastadan,egerki cok gelir bana bu derseniz yari ölcülerle 28cmlik yuvarlak kaliplarada yapabilirsiniz simdiden afiyet olsun.

MALZEMELER:(dikdortgen firin tepsileri icindir bu ölcüler)

alt keki icin:

  • 300 gr yumusak tereyagi
  • 225 gr tozseker
  • 5 veya 6 yumurta büyüklügüne göre
  • 400 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 kasik kakao
  • 50 ml süt
  • 2 kavanoz visne konservesi

Orta kat kremasi icin:

  • 1 kilo quark (süzmeyogurt)
  • 1 paket bitki jelatini (agaragar)
  • 500 ml sivi krema
  • 2 paket krema sertlestirici
  • 1 su bardagi seker

Üst kismi icin:

  • visne konservesinin suyu 500 ml
  • 2 paket tart jölesi kirmizi(yoksa 2 yemek kasigi nisasta)
  • 2 yemek kasigi toz seker

YAPILISI:Öncelikle yumusak margarin ve seker krema haline gelene dek mikserle cirpilir daha sonra her bir yumurta tek tek ve herbiri bir kac saniye cirpilarak ilave edilir üzerine elenmis un ve kabartma tozu ilave edilir iyice pürüssüz olana dek cirpilir ve 3 te biri burakilarak cirpma kabinda kalan yagli kagit serilmis tepsiye düzgunce yayilir kalan harca kakao ve süt ilave edilir ve iyice cirpilir,kakaolu harcta tepsideki harcin üzerine düzgünce yayilir Öncede suyunu bir tencereye süzdügümüz visneler tepsinin üzerine araliklarla dizilir ve önceden isitilmis firinda 180 derecede 35 dakika pisirlip sogumaya burakilir.

Kremasi icin agaragar üzerindeki tarife göre hazirlanir ilinmaya burakilir,sivi krema seker ve krema sertlestirici ile katilasincaya dek cirpilir üzerine quark eklenerek iyice birbirline karisana dek cirpilir en son iliyan jelatin devamli karistirarak kasik kasik ilave edilir ve kremasi hazir hale getirilir daha sonra iyice soguyan kekin üzerine her tarafina esit gelecek sekilde yayilir.soguk bir yere alinir

Üst kismi icin:konserveden süzdügümüz su eger 500 ml olmadiysa kalan kisma su eklenir üzerine tartjölesi veya nisasta ve sekeride eklendikten sonra ocaga alinir devamli karistirarak koyulasincaya dek pisirlir ocaktan alinir bir kenarda bekletilir iliyinca yavas yavas kremanin üzerine gezdirilir ve donmasi icin buzdolabina yada soguk biryere kaldirilir en az 4 saat bekletildikten sonra servis yapila bilinir tavsiyem bir gece önceden yapilmasidir.

Reklamlar

9 thoughts on “KIRMIZI BASLIKLI KIZ PASTASI (tepside)

  1. ellerinize saglik, pastaniz muhtesem görünüyor, eminim tadida öyledir. Sevalcim, agaragari kac gr koyuyorsun? 1 paket yazmissin, 1 pakette kac gr oldugunu yazarsan sevinirim.Selam ve sevgilerimle. elif

  2. Sevgili Elif yorumuna teşekkürler, bir paketten 30 gr çıkıyor yani 3 küçük paket bunlardan 1 tanesini yani 10 grmini kullandım yeterli geldi,sevgiler

  3. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim daha önce tuna dalgası pastasından çok memnun kalmıştım bunuda yapmak istiyorum jelatin olmassa tadında yada kıvamında çok değişiklik olurmu ?Tekrar sevgiler:)

  4. Gulseren Hanim bende memnun oldum oncelikle, kullanmazsaniz tadinda degil ama kivami yumasak olur ve resimdeki kadar duzgun kesilmeye bilir ama deneyin derim ben bazen lezzet goruntuyude bastirabilir buda oyle bir pasta,kolay gelsin size sevgiler

  5. sitenizi internette gezerken buldum.sanirim sizde benim gibi almanyada yasiyorsunuz.bazi tatlilari pastanelerde,arkadaslarimda goruyordum.ama cesaret edemiyordum.pasta ve tatli tariflerinizi kesin deneyecegim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s