HASHASLI TUZLU KURABIYE


Cörekotlu tuzlu kurabiyenin tadina doyamayinca birde hashaslisini denedim oda nefis olmustu bence birde böyle deneyin.

MALZEMELER:

  • 250 gr yumusak tereyagi
  • 1 kucuk cay bardagi siviyag(cay bardaginin boylarida farkli oldugu icin en kücügünü tercih edin)
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 2 yemek kasigi mavihashas
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bucuk tatli kasigi tuz
  • 5 su bardagina yakin un (son bardak kontrollu eklensin kivama göre)
  • 1 yumurta sarisi üstüne aki hamurun icine

YAPILISI:Yumurta sarisi haric tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda iyice yogrulur daha sonra bu hamurdan büyükce parcalar kopartilip rulo yapilir ve verev sekilde kesilir daha sonra yagli kagit serilmis tepsiye alinarak üzerine yumurta sarisi sürülür önceden isitilmis firinda 175 derece üzeri kizarana dek pisirilir.

Reklamlar

3 thoughts on “HASHASLI TUZLU KURABIYE

  1. sizine daha önce mesajlaşmıştık hatırlıyomusunuz bilmiyorum. sizinle tanışmayı isterdim 🙂 yayınladığınız tüm tarifler mükemmel…

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s