PORTAKALLI BADEMLI KEK


Yumusacik, bol portakal aromali ve disindaki bademin kavrulmus tadiylada birlesince  nefis bir kek cikti ortaya.

MALZEMELER:

  • 4 yumurta
  • 2 iri portakalin suyu ve kabugunun rendesi
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kasigi nisasta
  • yeterince un
  • Kalibi yaglamak icin margarin ve file badem

YAPILISI:Öncelikle firinimizi acip 175 derecede isitmaya basliyoruz ardindan kalibimizi margarinle hertarafini yagliyoruz ve file bademleri etrafina serpiyoruz bir kenara aliyoruz,en az bir saat önceden buzdolabindan yogurt ve yumurtayi cikariyoruz oda isisinda gelemesi icin,kek harci icin öncelikle seker ve yumurtayi 5 dakika mikserle kopük köpük olana dek cirpiyoruz ardindan 2 portakalin suyunu yaklasik 1 su bardagi ediyor ilave ediyoruz sivi yag ve yogurduda ekledikten sonra homojen aluncaya dek cirpiyoruz daha sonra portakal kabugu rendesini ilave ediyoruz ve kalan kuru malzemeleri yani un,kabartmatozu ve nisastayi elekten gecirerek ekliyoruz koyu tahin kivamina gelene dek un ekliyoruz,kivamina gelen harcimizi kaliba döküp üzerini düzeltip önceden isittigimiz firinda 45,50 dakika ici sivi kalmayacak sekilde pisiriyoruz unutmadan ilk 25 dakika firinin kapagini hic bir sekilde acmiyoruz.pisen keki firindan cikarip iyice soguduktan sonra ters cevirip dilimleyip servis ediyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s