KIYMALI TANDIR BÖREGI


Kayserinin meshur tandir böregini hafta sonu yaptim bir arakadasimiza giderken götürmek icin ve asama asama resimledim yapmak isteyenlere böylece kolaylik olabilecegini düsündüm.lezzet olarak harika yumusacik bir börek oluyor ayrica patatesli,ispanakli ve peynirli seceneklerinide deneye bilirsiniz.Ben 3 tepsi yaptigim icin 1 bucuk kilo undan yaptim yani her tepsi icin yarim kilo una ihtiyacimiz var bunun icin ben size bir tepsilik ölcüler verecegim eger 2 veya 3 tepsi yapacak olursaniz ölcüyü 2 veya 3 katina cikarmaniz  yeterli olacaktir.

MALZEMELER:( 1 orta boy firin tepsisi icin)

  • yarim kilo un(acmak icin fazladan un)
  • 1 cay bardagi ilik süt siviyag karisimi
  • 1 cay bardagi ilik su
  • yarim yas maya (20 gr)
  • 1 tatli kasigi tuz

Harci icin:

  • 250,300gr kiyma
  • 1 bas kuru sogan
  • yarim demet maydonoz
  • tuz,karabiber
  • 1 cay kasigi pul biber

Aralarina sürmek icin:200 gr tereyagi,2 yemek kasigi tahin

Üzerine sürmek icin:1 adet yumurta,1 yemek kasigi siviyag,cörek otu

YAPILISI:

  1. Hamur kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve ilik bir ortama konulup 2 katina gelene dek mayalanmasi beklenir.bu asamada kiymali harci 2 yemek kasigi siviyag ile kavrulup sogumaya burakilir.
  2. mayasi gelen hamur 2 ye bölünür ve beze yapilir
  3. tereyagi eritilir ve ilinmaya burakilir icine 2 yemek kasigi tahinde ilave edilip karistirilir
  4. bezenin biri alinir ve az unla acilabildigi kadar acilir.

5.Acilan bezeye tahin ve tereyagi karisimi heryerine gelecek sekilde bolca sürülür,daha sonra ortasindan baslanip  disina dogru rulo yapilir

6. bir ucundan baslayarak salyagoz seklinde sarilir ve bir kenarda 5 dakika bekletilir.

7.böregi yapacagimiz tepsi yaglanir beze tepsi büyüklügünde az unla acilir ve tepsiye yerlestirilir.

8. üzerine saguyan kiymali harc yayilir.

9.ikinci bezede ayni tepsi büyüklügünde acilir ve harcin üzerine kapatilir ve bir kenarda 10 dakika dinlendirilip tepsi mayasinin gelmesi saglanir.

10.üzerine 1 yumurta ile 1 yemek kasigi sivi yag cirpilarak sürülür ve cörek otu serpilir.

11.önceden isitilmis 200 dereceli firinda böregin alti ve üstü esit kizarana dek pisirilir,

12.daha sonra firindan cikartilip sicak veya soguk servis edilir.

Reklamlar

2 thoughts on “KIYMALI TANDIR BÖREGI

  1. Kayseri’li olarak henüz blogum da tarifi yok.yalnız bu ara yalancı tandır böreği yapıyorum en kısa zamanda tarifi yayınlayacağım.Sizin böreğiniz çok leziz olmuş,ellerinize sağlık,naçizane bir tavsiyem var size, maya oranını çok az bir fındık kadar tutarsanız daha iyi olur,eskiler annelerimiz hiç maya kullanmazlardı kıyır kıyır bir börek olurdu.sevgilerimle,hoşçakalın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s