PORTAKALLI TEPSI PASTASI


Biraz ugras gerektiren bir tarif ama sonuc sizi memnun etmeye fazlalikla yetecektir.Ben tepsi pastalarini normal pastalara oranda daha cok seviyorum sivama derdi,kenari bozuldu derdi kremasi akti derdi hic olmuyor ölcülere sadik kalindigi ve asamalari dikkatlice yapildigi sürece hic sorun cikmadan sahane pastalar elde ediyorsunuz.Daha önce yaptigim Kirmizi baslikli kiz pastasinda oldugu gibi düzgün ve bereketli dilimler elde etmek isteyenlere ayrica portakalinda mayahos tadini dolu dolu almak isteyenler icin güzel bir tarif…

MALZEMELER:Tarif 40×30 tepsiler icindir

Keki icin:

  • 4 yumurta
  • 75 gr seker
  • bir paket vanilya tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakalin kabugunun rendesi
  • yarim cay bardagi sicak su
  • yarim cay bardagi siviyag
  • yeterince un(koyu tahin kivaminda olmali)

portakalli pudingi icin:

  • 3 paket vanilyali pudink tozu
  • 1 litre poratakal suyu
  • bir cay bardagi tozseker

Kremasi icin:

  • 400 ml sivi krema
  • 2 paket krema sertlestirici
  • 500 gr quark(yagsiz süzme yogurt)
  • 200gr krem peynir
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 2 paket vanilyatozu

YAPILISI:firin 175 dereceye ayarlanarak isinmaya burakilir daha sonra tepsiye yagli kagit serilir ve kenarlarida yaglanip bir kenara alinir.Keki icin yumurta ve seker 5 dakika mikserle köpük köpük oluncaya dek cirpilir,daha sonra sivi malzemeler ilave edilir ardinda kuru malzemeler yani un,kabartmatozu,vanilya elenerek eklenir ve koyu tahin kivaminda bir harc elde edilir tepsiye dökülür üzeri düzelenir önceden isitilmis firinda üzeri kizarana dek pisirilir,pisen kek cikarilir ve sogumaya burakilir,bu esnada pudinki hazirlanir bir litre portakal suyuna 3 paket vanilyali pudink tozu eklenir sekeride eklnerek ocaga alinir kaynayana dek devamli aristirilir ve koyulasip ceylan gözü kaynadiginda ocaktan alinir,eger kekiniz tepecik olusturdu ise bir bicak yarmi ile düzeltiniz aksi halde pudink üzerinde durmayacak ve kenarlarda birikecektir,düzeltilen kekin üzerine pudink dökülür ve her tarafina esit sekilde dagitilarak üzeri düzeklenir ve sogumaya burakilir.beklerken kremasi hazirlanir soguk sivi krema crpma kabina alinarak mikserle cirpilmaya baslanir koyulasmaya baslayinca üzerine krema sertlestirici toz yavas yavas eklenir daha sonra sekeri eklenir kivami koyulasip dagilmayan tepecikler olusturdugunda quarki ve vanilya sekeri eklenir hepsi beraber iyice cirpilir  ve iyice soguyan pudinkin üzerine düzgünce yayilir ve sekil verilir daha sonra en az 3,4 saat dinlendirilir ve servis yapmadan önce dilimlenir ve süslenir daha sonra servis edilir.

Reklamlar

2 thoughts on “PORTAKALLI TEPSI PASTASI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s