ORMAN KEBABI


Görüntüsündende acikca belli oldugu üzere nefis bir et yemegi oluyor yanina pilav ve salata ile iste size aksam yemegi menüsü…

MALZEMELER:

  • yarim kilo orta yagli kusbasi koyun eti
  • 2 patates
  • 2 kurusogan
  • 1 dis sarimsak
  • 2 tane orta boy havuc
  • 1 tane domates
  • 1 tane aci sivri biber yada kurutulmus biber
  • 1 kase haslanmis bezelye
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • tuz,yeterince kaynar su
  • 2 yemek kasigi sivi yag

YAPILISI:Öncelikle yemegi yapacagimiz tencere iyice isitilir ve kusbasi dogranmis et konularak suyunu salip cekene dek yüksek ateste kavrulur.Suyunu cekip kendi yagina binince 2 yemek kasigi siviyag ve yemeklik dogranmis soganla sarimsak eklenir bir kac dakika kavrulduktan sonra  küp küp dogranmis havuc eklenir yine bir kac dakika kavrulur daha sonra yine ayni boyutta dogranmis patates,biber ve domates eklenir söyle bir kac dakika kavrulduktan sonra salcasi tuzu ve üzerini gececek kadar kaynar suyu eklenip kisik ateste  butun malzemeler yumusayincaya dek pisirilir pismesine yakin haslanmis olan bezelyede eklendikten sonra bir tasim daha kaynatilip ocagin alti kapatilir.

Reklamlar

One thought on “ORMAN KEBABI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s