ARMUTLU ALT-ÜST KEK



Yine hafta sonu icin yaptigim keklerden biri…

MALZEMELER:

  • 2 tane iri armut
  • yarim kasik tereyagi ve 2 kasik esmer seker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • yarim su bardagi siviyag
  • yarim su bardagi süt
  • yarim paket kabartma tozu
  • 1 cay kasigi karbonat
  • 1 yemek kasigi nisasta
  • yeterince un (kekin kivami koyu ve akiskan olmali)

YAPILISI:Öncelikle armutlar soyulur ikiye bülünür ve ortasinin cekirdekli yeri cikartilir ve yarim ay seklinde dogranir bir tavaya tereyagi ve esmer seker alinir ve eritilir,eridikten sonra armutlar icinde 4,5 dakika pisirilip yagli kagit serilmis kelepceli kaliba dizilir (asagidaki resimde görüldügü gibi) firin 175 derece ayarlanip isinmaya burakilir ve kek harci hazirlanmaya baslanir.Öncelikle karistirma kabina 3 yumurta ve seker alinarak mikserle 5 dakika kadar köpük köpük oluncaya dek cirpilir üzerine süt ve siviyag eklenip cirpilir,kalan malzemelerde bir kabta karistirilir ve elenerek harca ilave edilir daha sonra iyice cirpilir ve armutlarin üzerine dökülür önceden isitilmis firinda alti ve üstü iyice kizarana dek yaklasik 40 dakika pisirilir  daha sonra icinin pistigi kontrol edilerek firindan alinir soguduktan sonra servis tabagina ters cevrilir ve üzeri süslenerek servis edilir.
  

Reklamlar

2 thoughts on “ARMUTLU ALT-ÜST KEK

  1. Bayıldım kekin görüntüsüne.. Elmalısı da güzel olur mu aynı malzemelerle? Oğlum çok sever elmalı keki.

    Ellerine sağlık canım..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s