EKSI MAYALI-KETEN TOHUMLU EKMEK


Mayanmizi hazirladik artik gelsin degisik degisik tarifler :))Bu ekmek buralardaki market ve firinlarda cok satiliyor bende simdiye dek sürekli alanlardandim simdi kendim yaptim birebir olmasada tadi dokusu yediklerimize cok yakin bir ekmek elde ettim,tarifi cok acik net resimler cok yardimci olacaktir eminim yapmak isteyenlere, artik sizde nerde olursaniz olun icinde birbir cesit katki maddesi olan ekmek degilde bir kac malzemeyle tazecik güvenle cocuklariniza yedirebileceginiz bir ekmek yapmak icin beklemeyin…

MALZEMELER:

  • hazirladigimiz eksi maya

2.asama icin:2 su bardagi tam bugday unu,2 su bardagi sicaga yakin su

3. asamaicin:1 cay bardagi keten tohumu,1 su bardagi tam cavdar unu,2 su bardagi tam bugdayunu,bir su bardagi beyaz un,yeterince ilik su ,bir türkkahvesi fincani zeytinyagi,1 tatli kasigi süzme bal,bir tatli kasigi tuz

    

YAPILISI:Ilk olarak mayamizi dolaptan cikarip oda isisina gelmesi icin 15 dakika bekliyoruz daha sonra temiz legenimizi alip icine 2 su bardagi tambugdayunúnu ve 2 su bardagi ilik suyumuzu alip tahta kasikla iyice karistiriyoruz.Daha sonra hazirladigimiz mayayi ilave edip tekrar karistiriyoruz ve legenin agzini kapatip sicak bir ortama aliyoruz (kalorifer yani veya günes gören cam önü olabilir)burada 2 saat vaye 4 saat araliginda bekliyoruz mayamiz 4. resimdeki gibi iki kat kabardi ise hazir demektir.

  

Bu asamada bu mayadan bir dahaki ekmege kullanmak icin kavanozumuza bir su bardagi kadar alip agzini sikilamadan buzdolabina kaldiriyoruz.Keten tohumunu bir kaseye alip icne 1 su bardagi kadar kaynar su ilave edip 15 dakika bekliyoruz yumusamasi icin.Daha sonra kalan mayaya3. asamadaki malzemeleri ve keten tohumunuda ilave edip kulak memesinden daha sertce bir hamur yoguruyoruz ve yagli kagit serdigimiz tepsiye aliyoruz üzerine iki taraftan cizikler atip üzerine hafif un serpip 50 derecede 10 dakika isittigimiz daha sonra kapattigimiz firinda 2. mayalanmasi icin bekliyoruz iki katina cikan ekmegi disari alip firini 250 derecede 10 dakika isitiyoruz daha sonra isiya dayanikli bir kaba su koyup sicak firina ekmegimizi veriyoruz burada üzeri ve alti kizaran ekmegimizi oda isisinda sogutup iyice soguduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz,beyaz peynirle güzel gidiyor :))

   

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s