MARINE EDILMIS BEYAZ PEYNIR


Peyniri sadece dilimleyip degilde cocuklariniza ve esinize daha özenli ve daha lezzetli bir sekilde sunmaya nedersiniz!

MALZEMELER:

  • temiz, kapakli, agzi genis bir cam kavanoz
  • orta yagli beyaz peynir
  • yeterince sivi yag (2 su bardagi veya daha fazla)
  • kekik,pulbiber,taze biberiye
  • 1 dis iri sarimsak

YAPILISI:Kavanoz yikanip durulanir icine küp dogranmis beyaz peynir ve taze biberiye yerlestirilir üzerine sosu hazirlanir bunun icin bir kaseye sarimsak rendelenir kekik,pulbiber ve siviyag karistirilarak kavanoza bosaltilir yag eksik geldiyse peynirin üzerini kapatacak kadar sivi yag konur agzi kapatilip ters-düz edilir ve buz dolabina kaldirilir yada servise hazirdir.(aslinda zeytin yagi daha lezzetli oluyor fakat buzdolabinda cabuk dondugu icin aycicek yagini tercih ediyorum)eger direk kahavaltiya koyacaksaniz zeytinyagi ile yapin derim.

Reklamlar

6 thoughts on “MARINE EDILMIS BEYAZ PEYNIR

  1. Zeytin yağının doğalı ve kalitelisi buzdolabında çabuk donanıdır 🙂 Bu konuda biz de bilgilendirme amaçlı sitemizde bir kaç yazı paylaştık.

    Hem lezzet hem de sağlık açısından bu güzel tarifde zeytin yağı kullanmak (her ne kadar buzdolabında donsa da) daha uygun olur. Siz de zaten tarifinizde belirtmişsiniz.

    Direk kullanılsa da eminizki lezzetli olur fakat zeytinyağının peynirlere iyice işlemesi için bir süre bekletmemizi önerir misiniz?

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s