FINDIKLI SAMSA TATLISI


Basitmi basit lezzetlimi lezzetli bir tatli bu ben bayildim inanin,tam elin altinda bulunmasi gereken acil tariflerden…Bazen bastiran tatli krizlerine,2 dakikaya ordayiz diyen misafire ve bu kahvede kuru kuru gitmiyorki canim bi tatli olsada yesek diyenlere iste aradiginiz tarif kacirmayin derim:)))))

Malzemeler:
400 gr milföy hamuru( uzun kesim olanlardan)
1 su bardagi toz findik veya badem
1 yumurta (aki icine sarisi disina)
2 yemek kasigi toz seker

Serbeti icin:
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
Yarim limon

Yapilisi: öncelikle serbetimizi tencereye koyup orta hararetli ocakta kaynamaya basladiktan sonra 15 dakika kaynatip sogumaya burakiyoruz,toz findik yumurta aki ve toz sekeri bir kabta karistiriyoruz daha sonra milföy hamurlarini oklavayla cok az inceltiyoruz uzun kenarina harctan koyup cok siki olmayacak sekilde rulo yapiyoruz ve 3 parmak genisliginde kesip yaglanmis tepsiye diziyoruz hepsini ayni sekilde yapip üzerlerine yumurta sarisini sürüyoruz ve önceden isitilmis firinda 190 derece üzeri kizarana dek pisiriyoruz cikinca 3,4 dakika bekletip sogumus serbeti döküyoruz, soguyan ve serbetini ceken tatliyi süsleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s