CICEK EKMEK


Degisik ekmek denemelerine yine devam bu seferki cicek seklinde olani, taze taze yenmesini tavsiye edecegim ekmeklerden ertesi güne biraz sertlese biliyor yani yiyeceginiz kadar yapin ve tazecik keyfini cikarin.Tarif pastacikizdan;

Malzemeler:

3,5-4 su bardağı un
½ paket yaşmaya veya 2 tatlı kaşığı toz kurumaya
1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için yumurta sarısı,susam,haşhaş,çörekotu

Yapılışı:

•Bir kabın içerisine mayayı,tozşekeri ve suyu koyup 10 dakika mayalanmaya bırakalım.
•Başka bir kabın içerisine unumuzu eleyelim.Unumuzun ortasını havuz şeklinde açıp mayamızı,sıvıyağı koyup hamurumuzu yoğuralım.
•Kabımızın üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım.
•Mayalanan hamurumuzdan elma büyüklüğünde bezeler yapalım.Tepsimizi unlayıp bezelerden bir tanesini ortaya koyup diğer bezeleri de etrafına çiçek şekli olacak şekilde yerleştirelim.
•Tepside ekmeğimizi 20 dakika kadar daha mayalandırıp önceden ısıttığımız 200 C fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s