KÖFTELI PATLICAN SARMASI


Patlicanli yemeklere güzel bir alternatif bence ayrica eminim misafir sofralarinada cok yakisacaktir,tarifi Cahide abladan bende bir kac degisiklikle hazirladim…

MALZEMELER:

  • 3 tane kemer patlican
  • 300 gr kiyma
  • 1 bas sogan
  • 1 dis sarimsak
  • 2 yemek kasigi galeta unu
  • tuz,kimyon,karabiber
  • Bir kac dal maydonoz

SOSU ICIN:

  • 1 corba kasigi salca
  • 1 cay kasigi kirmizi toz biber(isterseniz)
  • 2 yemek kasigi siviyag
  • sicak su

YAPILISI:Patlicanlar alcali soyulup yarim cm kalinliginda boyuna kesilir ve tuzlu suda 5 dakika bekletilir daha sonra suyu süzülür ve kurulandiktan sonra arkali önlü kizartilir yada hafif olmasi icin izgara tavasinda birkac damla siviyag ile kizartilir ve bir kenara alinir daha sonra köfte harci yogrulur ve ceviz büyüklügünde parcalar kopartilarak uzunlamasina yuvarlanir daha sonra isterseniz benim yaptigim gibi tavada alt üst bi kizarta bilirsiniz köfteyi yada cig halde patlicanlarin üzerine koyup rulo yapin ve ucu alta gelecek sekilde tencere yada borcama dizin üzerine salca ,siviyag,tuz,ve bir kase kadar sudan hazirladiginiz sosu gezdirin borcamin agzini aliminyum folyoyla kapatin ve önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kapali halde 20 dakika daha sonra 15,20 dakikada üzeri acik halde  pisirin sicak olarak pilav veya patates püresi ile servis yapabilirsiniz.

Reklamlar

One thought on “KÖFTELI PATLICAN SARMASI

  1. Ooo ne güzel patlıcan mevsimi açıldı mis gibi
    közlenmiş patlıcanlar olucak salata,yoğurtlu,tereyağlı çeşit çeşit mis gibi
    sonra böyle yemeklerden de olucaklar:-)
    çok güzel olmuş seninkilerde ellerine sağlık olsun..

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s