MEYVELI KEDIDILI BISKÜVILI PASTA


Gecenlerde bir arkadasima kahvaltiya giderken götürdügüm ve cok severek yedigimiz bir pastaydi,icinde hic yag yok, cok hafif ve meyvelerin verdigi mayhoslukla cokta lezzetli  olmustu.Tarif tamamen kendime ait…

MALZEMELER:

  • 1 buyuk paket kedidili bisküvi
  • 50 gr cilek
  • 1 tane muz
  • konserve seftali ve mandalina
  • yeterince cekirdeksiz üzüm
  • uzerine sade tart jölesi
  • bisküvileri islatmak icin ayrica süt
  • yarim paket kremsanti Üzerindeki tarife göre hazirlanacak

MUHALLEBISI ICIN:

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kasigi un
  • 2 yemek kasigi nisasta
  • 3 yemek kasigi hindistan cevizi
  • 1 su bardagi seker (2 parmak eksik)

YAPILISI:Öncelikle muhallebi malzemeleri bir tencereye alinarak soguk iken iyice cirpilir topak kalmayincaya dek daha sonra ocaga alinir orta ateste sürekli karistirilarak koyulasincaya ve ceylan gözü kaynayana dek pisirilir ve bir kenara alinip ilk sicakliginin cikmasi beklenir, bu arada kelepceli kalibin kenarina dizilecek bisküviler kalibin kenarinin boyunca kesilir ve süte her iki tarafida birer kere ve cok hizli sekilde batirilarak kalibin kenarlarina dizilir daha sonra kesilen parcalar yine sute batirilarak ortasina bosluk kalmayacak sekilde yerlestirilir,üzerine muhallebinin yarisi paylastirilir ve düzlenir daha sonra ikinci kat bisküviler süte batirilarak yerlestirilir ve kalan muhallebi üzerine dokülür,üzeri düzlendikten sonra sogumasi icin soguk bir ortama alinir.Tamamen soguyan muhallebinin üzerine cirpilmis kremsanti sürülür ve daha sonra dilimlenmis meyvelerle resimdede görüldügü gibi süslenir tart jölesi üzerindeki tarife göre hazirlanir ve iliyinca meyvelerin üzerine kasik yardimi ile sürülür ve oda sicakliginda soguduktan sonra buzdolabinda bekletilir en az 3 saat sonra yiyebilirsiniz.

NOT:tart jölesi meyvelerin parlak görünmesini ve hava almadigi icinde kararmalarini engelliyor eger bulundugunuz yerde yok ise servis etmeden önce meyveleri yerlestirip jölesizde ikram edebilirsiniz ayrica servis etmeden önce kelepceli kalibin kenari dikkatlice cikarilir ve dilerseniz uygun bir kurdele baglanarakta servis edilir bende o an icin yoktu. Afiyet olsun biz zevkle yedik umarim sizde yapar ve sevdiklerinizle paylasirsiniz,sevgiler…

MEYVELI KEDIDILI BISKÜVILI PASTA” üzerine 8 yorum

  1. Canım bu nasıl bir güzellik böyle… Bayıldım inan. Tablo gibi yapmışsın, harika ötesi güzellikte bir pasta. Ellerine sağlık, harikasın..

  2. Fotoğraflar gerçek olamayacak kadar güzel 🙂 İnanılmaz güzel gözüküyorlar. Ellerinize sağlık, tam bir bahar pastası olmuş.

  3. Pastaniz harika görünüyor ve yapimida cok kolaymis :). Bugün bende deneyecegim. Sormak istedigim birsey var, kullandiginiz kedidili bisküvinin üzeri sekerlimi acaba veya sade olanlardanmi? Ben seker kaplamali olani almisim (?)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s