SOGUK AYRAN CORBASI ( KATIKLI AS)


Bu corba sicaklarda vaz gecilmezimdir ben kadar cocuklarda cok sever ve isterler,ismi genel olarak soguk ayran corbasi olsada bizim koyde katikli as diye bilinir.Ayrica diyet yapanlardanda duydum bu corbayla baya kilo veren varmis besleyici,tok tutma ozelligi olan ve sindirimi hizlandirmasi sebebiyle cok tutuluyor.

MALZEMELER:
2 su bardagi yarma geceden islatilmis
1 su bardagi nohut
1 su bardagi fasulye
Istenirse 1 cay bardagi mercimek
Tuz,su
Yeterince yogurt

YAPILISI;geceden islatilmis malzemeler uzerlerini 4 parmak gececek sekilde su eklenerek duduklu tencereye konur uzerine 1 tatli kasigi tuz eklenerek agzi kapatilip kapagin dumesi ciktiktan sonra(her duduklude farkli oluyor) alti kisilip 45 dakika pisirilir ve pisince yayvan bir tepsiye alinarak sogutulur diger taraftan koyu bir ayran yapilir gerekirse biraz tuz eklenir ve iyice soguyan harca karistirilarak eklenir kivamini kendinize gore ayarlayabilirsiniz ayrica naneyi ben cok yakistiriyorum isterseniz uzerine serpebilirsiniz yada sade olarak tuketebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s