ZEYTINYAGLI PATLICAN YEMEGI


Yaz sicagina uygun hem hafif hemde lezzetli bir yemek…

MALZEMELER:
3 tane orta boy kemer patlican
2 tane kurusogan
3 tane sivri biber
2 tane domates
2 dis sarimsak
1 cay bardagi zeytinyagi(ben siviyag kullandim)
1 cay bardagi sicak su
Tuz ,istenirse maydonoz

YAPILISI:Patlicanlar alaca soyulup 4 e bolunur ve uzunlamasina kesilir daha sonra tuzlu suda bir muddet bekletilir ve kevgire alinir bu arada pisirme tenceresine yarim cay bardagi zeytinyagi konur uzerine yarim ay seklinde dogranmis soganlar eklenir orta ateste kavrulur daha sonra sarimsagi ve dogranmis sivribiber eklenir biraz kavrulur daha sonra patlican konur ve uzerine dilimledigimiz domates yerlestirilir tuz serpilir suyuda eklenip kisik ateste yumusayincaya dek pisirilir, altini kapadiktan sonra kalan yarim cay bardagi zeytinyagida uzerine gezdirilip agzi kapatilir dinlendirildikten sonra ister sicak ister soguk sekilde servis yapilir,ayrica servis ederken uzerine kiyilmis maydonoz serpebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s