PATATESLI EKMEK


Evde ekmegimi cok sik olmasada kendim yapiyorum asagidaki postlardada bundan bahsetmistim bu seferki patatesli yumusacik bir ekmek oldu taze ekmek sevenler icin kolay ve leziz bir tarif denemek isteyenler icin malzeme listemiz;

Malzemeler:
250 gr iyi haslanmis patates
400 gr katileli beyaz un
1 cay kasigi seker yada bal
1 cay kasigi tuz
1 kup yas maya
1 yemek kasigi siviyag
200 ml sicaga yakin icme suyu

Yapilisi:
1.Unun yarisini,mayayi,bal ve biraz ilik su ile bir hamur elde edin ve bu karisimi mayalanmasi icin sicak bir ortamda 15,20 dakika mayalandirin.

2.bu sirada patatesleri haslayin ve pure haline getirin iyice sogutun ve kalan un,tuz ,siviyag ve onceden hazirladigimiz mayali hamuru yogurma kabina alin yeterince ilik su ekleyerek ele yapismayan orta yumusaklikta bir hamur yogurun (gerekirse daha un eklenebilir) ardindan uzerini kapatip 20 dakika mayalandirin.

3.daha sonra tekrar 5 dakika kadar yogurup sekil verip unlanmis veya yagli kagit serilmis tepsiye yerlestirin.
15 dakika daha mayalandirin.

4.firini 250 derecede 10 dakika isitin daha sonra ekmeklerin uzerine fircayla su surup un sepin ve tepsiyi firina verin yanina isiya dayanikli bir kaba su koyun ve ekmelerin yanina yerlestirin.

5.firinin isisini 200 derece indirin ve ekmekleri yaklasik 45 dakika pisirin ciktiktan sonra oda sicakliginda sogutun.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s