SEFTALI RECELI


Olgunlasmamis seftaliler olunca elimin altinda olgunlasmasini beklemektense recelini yapayim dedim,daha oncede baskabir yontemle yaptigim bu receli bu sefer asagida anlatacagim sekilde yaptim harika oldu kokulu ve tane tane recelim yenmeye hazir halde dolapta yerini aldi.

MALZEMELER:
1 kilo seker
1 litre su
1 bucuk kilo sert (olgunlasmamis)seftali
1 limon suyu
3,4 tane karanfil

YAPILISI:Seker ve su genisce bir tencereye konur ve kaynadiktan sonra orta ateste koyulasmasi beklenir, bu sirada seftaliler soyulur dilimlenip cekirdekleri cikartilir ve kup seklinde dogranir daha sonra serbet biraz koyulasinca seftalileri ve karanfili icine konur ve alti kisik olarak recel kivamini bulana dek kaynatilir bu sirada olusan köpükler uzerinden alinir, (kivamini cay tabagina bir damla serbetinden alarak soguduktan sonra akiskan degil ise anlayabilirsiniz.) kivamini bulunca bir limon suyu eklenir 5 dakika daha pisirilip alti kapatilir ve bir gece dinlendirilir ertesi gun tekrar ocaga alinir kaynadiktan sonra 5,6 dakika daha kaynatilip ocaktan alinip kavanozlara konur ve agizlari sikica kapatilip ters cevrilir ve bu halde soguyana dek bekletilir hemen yenmeyecekse gunes gormeyen serin bir yerde muhafaza edilir yoksa buzdolabina alinir ve daha sonra afiyetle yenir.
Not: ertesi gunki kisasureli kaynatma islemi recelin daha uzun sure dayanmasini saglamaktadir.

Reklamlar

2 thoughts on “SEFTALI RECELI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s