IZMIR KÖFTE


Yine ramazan sofralarina ve kalabalik misafirler icin yaptigim yemeklerden biri,bir cok kisi biliyordur tarifini ama benim yaptigim sekli ile izmir kofte soyle;

Köftesi icin:
500 gr orta yagli kiyma
1 yumurta
1 bas sogan
Bir dis sarimsak
3 yemek kasigi galeta unu
Tuz,karabiber,kimyon
Bir kac dal dogranmis maydonoz

Diger malzemeler:
3 tane ortaboy patates
2 tane domates
3 tane sivri biber
1 yemek kasigi domates salcasi
Tuz,siviyag

Yapilisi:Köfte malzemeleri sogan rendelenip üzerine alinir ve iyice karisana dek yogrulur buzdolabina alinip dinlendirilir, patatesler soyulup kup kup dogranir ve kizgin yagda orta kivamda kizartilir, biberlerde ayni sekilde istenirse kizartilir ve bir tabaga alinir.Köfte harci ceviz buyuklugünde veya istenilen buyuklukte elde yuvarlanir ve cok az sivi yag konmus tavada arkali önlü kizartilir ve borcama alinir, patates biber ve dilimlenmis domatesde borcama alinir karisik yerlestirilir ve üzerine salca,tuz ve sudan olusan bir kase su gezdirilir daha sonra önceden isitilmis 200 dereceli firinda ortalama 20 dakika pisirilir ve sicak olarak sosuile birlikte servis edilir.

Not:Resim firina verilmeden once cekilmistir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s