Dereotlu mantarli bulgur pilavini yapinca zaten menünün geri kalanida kendiliginden geldi köfte,yogurt(ev yapimi) ve corba…Iftar sofralaralarina nefis bir öneri daha…umarim dener ve begenirsiniz.
Inegöl köfte icin:
500 gr orta yagli dana kiyma
1 tane kuru sogan
1 dis sarimsak
2 dilim bayat ekmek ici yada 2 yemek kasigi galeta unu
Yarim paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, kimyon
Isterseniz maydonoz
Yapilisi:Kiyma yogurma kabina alinir üzerine rendelenmis sogan ve sarimsak ve kalan malzemeler ilave edilip iyice malzemeler birbirine karisana dek yogrulur ve 2,3 saat buzdolabinda dinlendirilir,daha sonra istenilen buyuklukte köfteler hazirlanir ve izgara tavada az yagla birlikte arkali önlü pisirilir istenirse domates sos ile servis edilir.
Dereotlu mantarli bulgurpilavi icin malzemeler:
Bir kase pilavlik bulgur
200 gr mantar
2 tane kurusogan
2 tane domates
2 tane yesil sivri biber( aci olursa guzel olur)
Tuz, siviyag yada tereyagi
Bir kac dal dereotu
Yapilisi:Pilavi pisirecegimiz tencereye oncelikle yag konur,yag isinirken yemeklik dogranmis kuru sogan ve sivri biber eklenerek kavrulur ardindan ince ince dogranmis mantar eklenerek bir iki dakika kavrulur ve domates eklenir yine bir iki daka kavrulup bulgur eklenir daha sonra tuz eklenip üzerini bir parmak gececek kadar kaynar su eklenir ve kaynadiktan sonra kisik ateste pisirilir ve suyunu tamamen cekince ocaktan alinip dogranmis dereotu eklenip karistirilir ve agzi kapatilip dinlenmeye burakilir.sicak olarak servis yapilir.
ben bu ikisine de hayır diyememe:-)
köfte hayatımdaki 3 lezzetten biridir bulgur pilavı ise 3 öğün yiyebilirim nasıl olursa olsun.
ellerine sağlık,hayırlı ramazanlar.
Zeynep’cim bende aynen senin gibiyim inan,her zaman yiyebilirim.canim sanada hayirli Ramazanlar dilerim rabbim hakkiyla oruclarimizi ve ibadetlerimizi yapmayi nasip eylesin insallah sevgilerimle…
merhaba sayfanızı bir süredir izliyorum ve çok beğeniyorum.birkaç tarifinizi denedim gayet başarılıydı.sadece yurtdışındaki bazı malzemeler burda bulunmuyor.bize uyanları deniyorum.paylaşımlarınız için teşekkürler.