GÜL LOKUMLU KURABIYE


Bayramdan kalan yada evde bulunan lokumlari bu sekilde degerlendirebilirsiniz kesinlikle sahane bir goruntusu var ayrica tadi damaginizda kalacak,Tarif icin defneyapragina tesekkurler…

Malzemeler:
1 su bardağı krema(125 grlık pakette sıvı olarak satılan)
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
3 su bardağı un+1/2 çay kaşığı kabartma tozu
300-350 gr. sade lokum(veya dilediğiniz çeşit)
üzeri için pudra şekeri

Yapilisi:
Yoğurma kabına tereyağ ve kremayı alıp karıştırın.Birkaç seferde unu ilave edip yoğurun.
10 dk. dinlendirip,yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,hafif unlu zeminde ince açın.Kenarları keserek düzeltin.10-11 cm. yüksekliğinde kesin.Bu parçayı da 3’er cm. den üçgenlere bölün(aşağıdaki gibi)Küçük kesilmiş lokumları kalın kenara yerleştirip,rulo yapın.Sık bir şekilde tepsiye yerleştirin(fazla kabarma olmayacak)
175 ºCde ısıtılmış fırının orta rafında beyaz pişirin.Soğuyunca pudra şekeri serpin.2-3 hafta kapalı bir kapta tazeliğini koruyacaktır.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s