SIVRI BIBER TURSUSU


Ister börek pogaca gibi hamur islerinin yaninda tüketin ister pizzanin üzerinde istersenizde yemeklerinizin yaninda ama mutlaka deneyin derim tarif gelinimizin annesinden…

MALZEMELER:
2 kilo ince sivri biber
10,15 dis sarimsak
1 cay bardagi sirke
3 yemek kasigi kaya tuzu
maydonoz

YAPILISI:Buyukce bir tencereye 2,3 litre temiz su,sirke ve tuz konularak kaynamaya burakilir.Bu arada sarimsaklar soyulup hazir edilir Biberler ayiklanip yikanir su kaynadiktan sonra suya bir tutam biber atilarak orta derecede bir kac dakika haslanir ve sudan alinip bir legene konur kalan biberlerde ayni sekilde haslanir bitince hasladigimiz su ocaktan alinip bir kenara sogumaya birakilir. biberler aralarina maydonoz ve sarimsak yerlestirilerek temiz kavanozlara sikica yerlestirilir üzerine iliyan haslama suyu üzerini gececek kadar konup kavanozun agzi sikica kapatilir ve bir gece ters cevrilip bekletilir ertesi gün serin ve gunes görmeyen bir yere kaldirilip muhafaza edilir.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s