KÖZ BIBERLI YAGLI TURSU ( CABUK TURSU )


Benim yaz kis farketmeden ara ara yapigim bir tursudur tek farki bu sefer 5 kilo etli biberden (iri kirmizi dolmalik biber gibi  olanlardan) yapmis olmam, yani kis hazirligima birde bu tursuyu ekledim bu sene kisa kadar kalacagini sanmam ama gittigi yere kadar artik bakalim…Yine bol resim ve kolay anlatimli bir tarif hadi bakalim kolay gelsin az yapanada cok yapanada…

MALZEMELER:Ölcuyu bir kilodan veriyorum istediginiz kadar arttirabilirsiniz
1 kilo etli kirmizi biber
10,15 adet aci sivri biber (hafif acilik versin diye dilerseniz katmayadabilirsiniz)
1 avuc soyulmus sarimsak
yeterince siviyag( yaklasik 1,2 su bardagi kadar)
bolca tuz,yarim cay bardagi sirke
yarim demet maydonoz

YAPILISI:Öncelikle biberler tek tek yikanir ikiye bölünür ve cekirdekleri ayaklanir.

2.Daha sonra firin en yüksek derecede isitilir, biberler ters olarak tepsiye dizilir ve firina üst tarafa verilir.

3.Biberler yaklasik 10 ila 15 dakikada bu hale geleceklerdir.

4.daha sonra bir posede konup agizlari baglanir ve 10 dakika bekletilir.

yumusacik olan kabuklar zaten kendiliginden siyrilip cikacaklardir,daha sonra soyulan biberler bir kaba alinir.

5.Genisce bir tencereye bir su bardagi siviyag konur ve üzerine soyulmus ve kücültülmüs sarimsaklar konur bir iki dakika kavrulduktan sonra üzerine biberler alinir (bu arada isterseniz biberleri uzun seritler halindede dograyabilirsiniz ben yarisinida öyle yaptim ) ardindan,sirkesi,1.2 yemek kasigi kadar tuz konup 5 dakika ocakta cevrilerek kavrulur,ocagin alti kapatilip irice dogranmis yada kopartilmis maydonozlar ilave edilir ve karistirilir daha sonra hemen yenecekce sogutulur ve saklanacak olan cam kavanoza konup buzdolabina kaldirilir.Eger kis icin saklayacaksaniz iyice yikanmis cam kavanozlara ocaktan alialmaz konur üzerinde bosluk kaldi ise siviyagla doldurulur ve kapagi kapatilip agzi iyice sikilanir ve tes cevrilip bir gece böyle bekletilir ertesi gün kapaklar kontrol edilip serin ve günes görmeyen bir yere kaldirilir daha sonra meze olarak her yemegin yanina hatta kahvaltida afiyetle yenir,

Reklamlar

4 thoughts on “KÖZ BIBERLI YAGLI TURSU ( CABUK TURSU )

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s