SEBZELI ET YEMEGI ( DÜDÜKLÜ TENCERECE )


Yumusacik eti ve sebzesiyle kimsenin kolay kolay hayir diyemeyecegi bir yemek…

MALZEMELER:
500 gr kuzu veya dana eti
2 tane orta boy patates
bir su bardagi haslanmis bezelye
1 tane kurusogan
2 tane domates
2 tane kirmizi urfa biberi
tuz
2,3 yemek kasigi siviyag

YAPILISI:Düdüklü tencere ocaga konur iyice isininca etler ve siviyag konur ve etler kendi suyunu salip cekene dek arada karistirilarak kavrulur,daha sonra yeterince tuz ve 1 su bardagi kaynayan sudan eklenir ve düdüklünün kapagi kapatilip dugmesi ciktiktan sonra (her düdüklü tencereye göre degisir) kisik ateste 20 dakika pisirilir,diger tarafta sogan ve patates soyulup yemeklik dogranir,biber cekildekleri cikariplip orta boy dogranir,domatesler kabuklari soyulur ve küp küp kesilir, bezelyede dahil hepsi bir kaba alinir.20 dakika dolunca tencere kapagi önce soguk suya tutularak havasi tamamen bosaldiktan sonra acilir ve hazirladigimiz malzeme ilave edilir ve tekrar tuzu kontrol edilip tekrar kapatilir bu defada düdüklü tencerenin dügmesi ciktiktan sonra 15 dakika daha kisik ateste pisirilir.yine ayni sekilde düdüklünun kapagi dikkatlice acildiktan sonra yemegimiz servise hazirdir,isterseniz servis ederken maydonoz dograyip üzerine serpebilirsiniz aynica yanina pirinc pilavi cok yakisir.Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s