BAYRAM IKRAMLARIM-HASHASLI KAKAOLU SEKERPARE


Bu bayramda dolu dolu berekletiyle gecti cok sükür bu sene bizde toplanildi oturuldu yenildi icildi.Bir gün önceden hazirladim tatlilarimi, 3 cesit yaptim bu sefer ilki hashasli kakolu sekerpare,ikincisi telli baba tatlisi,ücüncüsü bayram sütlaci ,dördüncüsüde bir arkadasimdan gelen sekerpare idi hepside cok begenildi ama kesinlikle herkesin ben dahil favorisi  olan birisi vardi oda telli baba tatlisi idi tarifi bir sonraki postta yayinlayacagim insallah simdi Hünerlieller arkadasimdan aldigim kakolu sekerpare tarifi var,bu tatlida cok begenildi özellikle cocuklar bayildilar .Tarifine gelince…

HASHASLI KAKAOLU SEKERPARE

MALZEMELER:

  • 2 yemek kaşığı haşhaş (üzeri icin)
  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 adet yumurta
  • 250 gr. erimiş margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • fındık
  • ŞERBETİ: 
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı su

YAPILIŞI:
3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.
Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, haşhaş, kakao, un, kabartma tozu, vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun. Elinizi sıvıyağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin. Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olmalı. Her birinin ortasına fındık koyun. (ben yarısını sade yaptım)170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin, servis yapın.afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s