KAYSERI PASTAHANE KETESI


Kayseride her pastanede raslayabilirsiniz bu keteye, yumusacik kendine has sekli ve görüntüsü ile cok mesurdur.Bu ketede diger acma kete gibi ayni temel hamurdan yapiliyor ama yapimi acma keteye göre ise cok basit deneyenlerin bu sekli ilede begenecegine cok eminim,simdiden deneyenlere afiyet olsun.

MALZEMELER:Bu ölcüden cok cikiyor isterseniz yarim olcüde yapabilirsiniz.
1 kilo ilik süt
1 su bardağı sıvıyağ
42 gram maya
1 yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı tuz
Yeterince un ( 1,5 kilo un kullandim ben)

YAPILISI:Öncelikle ilik süt maya ve tozseker elde iyice eritilir ve bu hali ile 10 dakika ön mayasi icin bekletilir,bu süre icinde maya kabarmaya baslamistir ardindan siviyag,baslangicta bir kilo un ve unun üzerine 1 yemek kasigi tuz konulur ve yogrulmaya baslanir,ardindan yine un az az ilave edilir taki ele yapismayi burakana kadar yani kulak memesi kivamina gelene dek ve yogurma kabinin kapagi kapatilip 20 dakika ilik bir ortamda dinlendirilir.20 dakikanin ardindan mayalanan hamur yumrugunuzdan biraz daha büyükce bezelere ayrilir asagida tepside göründügü gibi tepsiye genis araliklarla dizilir ve elle yassilanir ardindan ilik bir kösede tepsi mayasi gelmesi icin 15 ila 20 dakika daha bekletilir ve üzerine yumurta sarisi sürülüp bir catalla üzerne cizgiler yapilir ardindan 10 dakika önceden isitimis 200 dereceli firinda alti ve üstü kizarana dek pisirilir.

Reklamlar

2 thoughts on “KAYSERI PASTAHANE KETESI

  1. esim bunu cok sevecektir. icli keteden sonra bunuda bir ara denemek isterim cok daha pratikmis. tum tarilerinizi begeniyorum surekli takipcinizim elleriniz dert gormesin insAllah selam ve dua ile..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s