AVAKADO SALATASI ( GUACAMOLE )


Haftasonu kahvaltilarinizda kizarmis ekmekle ikram edebileceginiz saglikli ve lezzetli bir alternatif.Daha öncede benzer bir tarif daha vermistim buraya tiklayarak o tarifede ulasabilirsiniz deneyenlere simdiden afiyet olsun.

MALZEMELER:
1 tane olgun avakado
1 tane domates
1 dis sarimsak
1 tane kücük boy kurusogan
2 yemek kasigi zeytin yagi
karabiber,tuz
yarim limon suyu

YAPILISI:Avakado oncelikle ikiye kesilir ve ortadaki cekirdegi cikarilir daha sonra kasik yardimi ile kabugunun icinden etli kismi karistirma kabina alinir ve catalla ezilir daha sonra üzerine incecik dogranmis kurusogan ve rendelenmis sarimsak tuz,cok az karabiber,zeytin yagi,limon suyu ve kücük küpler halinde dogranmis domates eklenerek karistirilir ve servis tabagina alinir.Istenirse üzeri süslenir ve servis yapilir.Unutulmamalidirki avakado taze taze yapilip yenmelidir bir kac saat beklerse eger kararir.yanina kirazmis ekmek cok yakisir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s