HINDISTAN CEVIZLI REVANI


Türk mutfaginin klasiklerinden olan revaninin yerini hic bir tatli tutmuyor illaki insanin cani arada istiyor:)) Bu seferki revaniyi kücük bir degisiklik yaparak hindistan cevizli yaptim cokta güzel olmustu…

MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi un
1,5 su bardagi irmik
1 cay bardagi hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu ve vanilya

SERBETI ICIN:
3,5 su bardagi seker
4,5 su bardagi su
yarim limon

YAPILISI:Serbet ocaga alinir kaynamaya basladiktan sonra 15 dakika orta ateste kaynatilip ocaktan alinir.Firin 175 derecede isitilmaya baslanir tepsi yaglanir bir kenara alinir ve harci cirpmaya baslanir.Yumurta ve seker iyice köpürene dek cirpilir ardindan sivi malzemeler eklenir cirpilir daha sonra kuru malzemeler un,kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir irmik ve hindistan cevizide eklenip tüm malzeme bir birine karisana dek 1,2 dakika cirpilir ve yaglanmis tepsiye dökülüp üzeri düzlenir önceden isitilmis firinda üzeri kizarana dek pirilir, firindan cikarildiktan 5 dakika sonra ilik serbeti üzerine gezdirilir tamaemn serbetini cekip soguduktan sonra kesilir ve üzeri süslenerek servis yapilir.Afiyet olsun

Reklamlar

One thought on “HINDISTAN CEVIZLI REVANI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s