YOGURTLU KABAKLI VE HAVUCLU BÖREK


kabakli havuclu börek
Tarifi sevgili Pasasofram’dan…

MALZEMELER:
4 adet kabak
3 adet havuç
4 adet yufka
yarım kg yoğurt
4 diş sarımsak
sıvıyağ,pul biber
maydanoz.
1adet yumurta.

HAZIRLANIŞI:
Kabaklarımızı yıkayıp rendeliyoruz.
Havuçlarımızı da rendeledikten sonra tavada kavuruyoruz.
Tuzunu,karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Bir kapta yufkanın sosunu hazırlıyoruz.
Bunun için bir kaba yumurta,bir çay bardağı sıvı yağ,1kase yoğurt ve yarım çay bardağı sütü ekleyip karıştırıyoruz.
Birinci yufkayı tezgaha açıyoruz.Sosumuzda döküp yayıyoruz ve dörde bölüyoruz.
Kabaklı ve havuçlu harcımızdan yeteri kadar kaşıkla alıp yufkanın geniş tarafına koyup rulo yapıyoruz ve içe doğru kıvırıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
Tüm yufkalar için aynı işlemleri yapıyoruz.
Yufkaların üzerine kalan sostan döküyoruz.
Yumurta sarısı sürüyoruz.
Yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.
Servis tabağına aldığımız böreğin üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Bir tavada pulbiber yakıyoruz.Onu da üzeine gezdiriyoruz.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak sıcak servis ediyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s