HINDISTANCEVIZLI CIKOLATALI MAKARON


kokos makaron2
Yeni bir haftaya girerken tatli baslayalim…

MALZEMELER:
200 gr hindistancevizi
3 tane yumurta aki
1 yemek kasigi nisasta
1 paket vanilya
3 yemek kasigi sivikrema
200 gr krüvetür cikolata,1 corba kasigi tereyagi

YAPILISI:Yumurtanin aklari bir fiske tuzla kar gibi oluncaya dek cirpilir üzerine krema, nisasta,vanilya ve hindistancevizide eklenip bir spatula ile karistirilir yagli kagit serilmis tepsiye birer yemek kasigi konup kenarlari toparlanir,önceden isitilmis firinda 170 derecede üzeri kizarana dek pisirilir.Cikarildiktan sonra tamamen sogumasi icin oda isisinda bekletilir.Bir taraftan dogranmis cikolata ve tereyagida bir kaba konup benmari usulu eritilir daha sonra makaronlar önce alt kisimlari cikolataya batirilip tepsiye alinir ardindan makaronlar bitince kalan cikolata üzerine gezdirilir. tamamen soguyup cikolata sertlesince servis edilir.

kokos makaron3

Reklamlar

4 thoughts on “HINDISTANCEVIZLI CIKOLATALI MAKARON

  1. kurabiyeleri denedim oldu olmasına da daha az hindistan cevizi koymama rağmen zor toplandı elimle sıkıştırarak şekil verdim öyle mi oluyor? tadı güzeldi tekrar yapacağım birde içine 1 kaşık pudra şekeri ekledim
    sevgiler
    hülya

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s