LINZER KURABIYE (MARMELATLI KURABIYE)


linzer kurabiye

Bu kurabiyer hem benim hem cocuklarin en sevdigi kurabiyedir sekli ve ve tadi itibariyle bir numaradir diyebilirim:))

linzer kurabiye2

MALZEMELER:
250 gr tereyagi
1 yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
1 su bardagi nisasta
yarim paket kabartma tozu
yeterince un

AYRICA:
yeterince ahududu marmeladi
Üzerine serpmek icin pudra sekeri

YAPILISI:Oda sicakliginda iyice yumusamis tereyagi ve kalan malzemeler yogurma kabina alinir un yavas yavas ilave edilerek ele yapismayan yumusak bir hamur elde edilir hamur biraz un serpilerek tezgaha alinir birazda üstüne serpip yarim santim kalinliginda merdane ile acilir istenilen sekillerde kaliplarla kesilir ve yagli kagit serilmis yada hafif yaglanmis tepsilere alinir burada önceden isitilmis firinda 175 derecede 10 dakika üzeri kizarmadan pisirilir (cikarildiktan sonra tamamen tepside sogumasi beklenilmelidir) Kalan hamur tekrar tekrar acilarak bitene dek yapilir.tamamen biten soguyan kurabiyeler ortalarina yarim cay kasigi marmelat konularak üst üste kapatilir en üstünede pudra sekeri serpilir.

linzer kurabiye yapim

linzer kurabiye3

Reklamlar

4 thoughts on “LINZER KURABIYE (MARMELATLI KURABIYE)

  1. Ellerinize sağlık her zaman ki gibi bu tarif de göz alıcı.
    Nişasta olarak ne tür nişasta kullandınız _?

  2. Hayırlı cumalar recellı kurabıyeyı cok severım, harıka gorunuyor ellerınıze saglık..sevgılerımle…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s