MUZLU DAMLA CIKOLATALI KEK


muzlu damla cikolatali kek

Dolapta yumusamaya baslayan muzlari degerlendirmenin en lezzetli yolu kesinlikle kek yapmali…

MALZEMELER:
3 tane yumusak muz
3 tane yumurta
2/3 su bardagi seker
1 cay bardagi eritilimis tereyagi
1 su bardagi süt (oda isisinda)
2 yemek kasigi kakao
1 avuc ici kadar damla cikolata
1 tane kabartma tozu
yeterince un

YAPILISI:öncelikle yumurta ve seker 5 dakika kadar mikserle iyice cirpilir ardindan önce sivi malzemeler süt ve eritilmis tereyagi daha sonra un,kabartmatozu,kakao bir elekten gecirilerek eklenir(tahin kivaminda olmalidir) ardindan muzlar bir catalla ezilir ve damla cikolata ile harca eklenir bir kere daha karistilirip yaglanmis 24+24 lük tepsiye dökülür önceden isitilmis firinda 175 derecede yaklasik 30 dakika pisirlir.Cikarildiktan sonra tamamen sogumasi beklenir ve üzerine pudra sekeri serpilip servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s