KIRAZ DOMATESLI FOCACCIA ( ITALYAN EKMEGI )


fokacia
MALZEMELER:
Hamuru icin:
yarim kilo un
240 ml ilik su
3 yemek kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi tuz
yarim paket yas maya yada 1 cay kasigi toz maya

ÜZERI ICIN:
kiraz domates
1 dis sarimsak
zeytinyagi
taze yada kuru biberiye

YAPILISI:Hamur yogurulup yarim saat dinlendirilir,ardindan ince istenirse 2 parcaya kalin bir pide istenirse bölmeden yagli kagit serilmis yada hafif yaglanmis tepsiye alinir parmaklar yaga bandirilarak tepsi genisliginde hafif bastirarak genisletilir üzerine zeytinyagi sürülür,bir dis sarimsak rendelenip üzeine sürülür ardindan kiraz domatesler ikiye bölünüp yerlestirilir en son biberiye serpilip önceden isitilis firinda 200 derecede kizarana dek pisirilir.

fokacia3

fokacia2

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s