YABAN MERSINLI PAMUK KEK ( HEIDELBEERENKUCHEN)


heidelbeerenkuchen
Dokusu pamuk gibi tadi damakta tad burakan cinsten bir kek…

MALZEMELER:
200 gr tereyagi
4 yumurta
1 su bardagi seker
5 yemek kasigi süt
bir paket kabartma tozu
bir limon kabugu rendesi
1 yemek kasigi nisasta
yeterince un (yaklasik 325gr)
taze yaban mersini
üzeri icin pudra sekeri

YAPILISI:Öncelikle odasicakliginda yumusamis tereyagi ve seker 5 dakika mikserle yuksek devirde cirpilir,ardindan her bir yumurta 1 er dakika cirpilmak suretiyle eklenir ardindan un,kabartma tozu elenerek eklenir en son sütü ve limon kabugu eklenip cirpildiktan sonra yaglanmis düz firin tepsisine dökülür ve üzeri düzlenir en son yikanmis kurulanmis ve biraz unla karistirilmis yaban mersinleri en üstüne serpilir daha önceden isitilmis firinda 175 derece üzeri kizarana dek pisirilir.tamemen soguduktan sonra pudra sekeri serpilip servis edilir.

Reklamlar

4 thoughts on “YABAN MERSINLI PAMUK KEK ( HEIDELBEERENKUCHEN)

  1. Siteniz çok güzel tüm tarifleriniz cezbedici kaliteli. Yazmayı bırakmayın lutfen,tariflerinizin ve sitenizin devamlı takipcisiyim.

  2. slm..
    Bloğunuzu yer imlerine ekleyerek takibe aldım .Yaptığınız ürünlerin fotoğraflarından bile dokusunun doğru hamurdan olduğu anlaşılıyor.Hamur diyorum çünki kek ve kurabiyelerden başladım bakmaya diğerlerine bakmadan heyacanlanıp yorum yazmak istedim. İlk yapıcağım ,o güzel lezzetinden çatlamış hindistan cevizli kurabiye olucak .Gerçi malzeme aynı olsada asıl olan el mahareti umarım sizin yaptığınız gibi olur. Başarılı emeğinizin devamı dileğiyle…

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s