MARINE EDILMIS KURU DOMATES ( ANTIPASTI TOMATEN)


antipasti tomate

Antipasti yapmak gercekten cok zevkli genelde her cesit sebzeyle oluyor, tabi birde seviyorsaniz kesinlikle evden eksik etmiyorsunuz demektir bizde oldugu gibi,bu sefer birde kuru domates ekledim bu cesitlerin icine harika oldu hafif eksimsi ama taze baharatlar ve zeytinyagiyla birlesince kesinlikle cok lezzetli bir alternatif oldu…

antipasti tomate2

antipasti tomate3
MALZEMELER:
250 gr kuru domates(salcalik domatestendi)
3 dis sarimsak
yeterince zeytin yagi
taze baharat
karabiber,tuz

YAPILISI:Öncelikle domates ilik suyla yikanip bir tencereye alinir üzerini gececek kadar su eklenip 4,5 dakika kaynatilip ocaktan alinir tencerenin kapagi kapatilip soguyana dek bekletilir.Ardindan kevgire alinir ve suyu tamemen süzdürülür.Sosu icin zeytinyagi,ince kiyilmis taze baharatlar,tuz ve degirmenden cekilmis taze karabiber,rendelenmis sarimsak karistirilip kuru domateslerle harmanlanir ve servis tabagina alinir.Tavsiyem bir kac gün bu sosta buzdolabinda beklemesi daha lezzetli olacagina emin olabilirsiniz…
antipasti teller

Burdada siparis yaptigim karisik antipasti tabagi var tabakta mantar,patlican,renkli biber,kabak,sogan,enginar ve zeytin var özel zeytin yagli sosla birlikte harika bir baslangic oluyor.

Reklamlar

4 thoughts on “MARINE EDILMIS KURU DOMATES ( ANTIPASTI TOMATEN)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s