BAZLAMA EKMEGI


bazlama2
Bazlamayi gecen hafta yaptim ve cogunu buzluga kaldirdim evde ekmek bittikce ara ara cikartip isitiyorum yeni pismis gibi sicacik yumusacik oluyor, denemek isteyenlere kolay gelsin.

bazlama yapilis
MALZEMELER:
1 kilo un
1 yemek kasigi tuz
yarim paket yasmaya+1 küp seker
1 cay bardagi ilik süt veya sulu yogurt
yeterince ilik su

YAPILISI:Öncelikle bir kaba maya ilik süt ve seker alinip karistirilir ve mayanin kabarmasi beklenir yaklasik 5 ila 10 dakika kadar.yogurma kabina unla tuz alinir karistirilip ortasi havuz gibi acilir kabaran maya icene dökülür ve az az su ekleyerek kulak memesinden daha yumusak hafif ele yapisan bir hamur yogurulur,üzeri nemli bir bezle kabatilip iki kati büyüyene dek mayalanmasi beklenir ardindan unlanmis tezgaha alinip partakal buyuklugunde bezelere ayrilir her bir beze yuvarlanip unlanir ve üzerine bez örtülüp 10 dakikada böyle bekletilir nerde pisirecekseniz teflon bir tava yada silex lahmacun makinasi orta derecede isitilmaya baslanir hamurun bir tanesi alinir hafif hareketlerle bastirarak pasta tabagi kadar genisletilir ve bir kac dakika bekletip isinmis makinaya yerlestirilir burada alti ve üstü esit sekilde kizarana dek pisirilir,pistikten sonra bir sofranin arasina konur ve sogutulur ardindan servis edilir.Teflon tavada pisirecekler icinde yine ayni yöntem gecerlidir orta derecede isitilmis teflon tavada alti ve üstü ara ara cevirerek kizartilir.
bazlama3

 

Bu resimdede icinin kabarma seklini görebilirsiniz.

Reklamlar

3 thoughts on “BAZLAMA EKMEGI

  1. Merhaba, ellerinize sağlık bazlamaları silex de pişirirken üst kapağını kapatarakmı pişiriyorsunuz.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s