YOGRULMAYAN EKMEK ( BROT OHNE KNETEN-NO KNEAD BREAD )


yogrulmayan ekmek2
Dünyada cok mesur olan bu ekmegin yapiminin bu kadar kolay ve sonucunun bu kadar risksiz oldugunu bilseydim inanin bu kadar zaman hic beklemezdim,cok arastirdim cok tarife baktim en sonunda en dogru ve güvenilir tarife karar verdim ve iste sonuc ortada…tadi tuzu yerinde pisirme saati bekleme süresi tam ve o kadar lezzetliki benim gibi sizede firinin yolunu unutturur emin olun…Bu 3. pisirisim ayni ekmegi bir hafta icinde önce deneme amacli sonra degisik unlarla denedim her seferinde hic sorunsuz nefis ekmekler elde ettim, cocuklar deseniz ekemegin pistigini gören basindan ayrilmiyor daha neler neler, kisacasi hem kesenize göre hem damak tadiniza göre bence gelin katkili,hormonlu ve haftalarca bayatlamayan ekmeklerden vaz gecip kendi yaptiginiz ekmekleri yapin ve ailenize yedirin…
yogrulmayan ekmek3

Yapim asamasinda sizin ihtiyaciniz olacak teksey un,tuz,su ve cok az maya ayriyeten pisirmek icin firina girebilen kapakli bir tencere benimki kapakli borcam idi ama demir döküm tencereniz varsada oda cok iyi olur yada buna benzer herhangi bir tencere ayrica en önemlisi bir mutfak terazisi tarif tamamen gramla buna dikkat etmelisiniz…
yogrulmayan ekmek
YOGRULMAYAN EKMEK
430 gr genel amacli un (550 yada 405)
345 gr su
3 gr yas maya yada 1 gr kuru maya
8 gr tuz

YAPILISI:Un ve tuz tartilir ve yogurma kabina alinir,ölcülmüs oda isisinda su ve maya ayri bir kapta karisitirilip maya eritilir ve unun üzerine ilave edilir ve bir spatula veya kasikla iyice karistirilir yani unu gözükmeyene dek,ardindan karistirma kabinin kapagi kapatilip oda isisinda yaklasik 18 saat mayalandirilir.(bir gece önceden hazirlayip ertesi gün ekmeginizi pisirebilirsiniz saatinizi iyi ayarlayin)

Süre dolduktan sonra tezgahin üzerine bolca un serpin ve spatula ile hamuru kabindan unun üzerine siyirin hamuru yogurmadan bir ucundan tutup biraz uzattiktan sonra üzerine bir kackez katlayin ardindan form vermek icin yuvarlak bir süzgece mutfak havlusu yerlestirin ve heryerini bolca unlayin (hamur yumusak oldugu icin yapismamasi gerekiyor) katladigimiz hamurun heryerine un serpip üst yüzeyi alta gelecek sekilde kevgirin icene koyun ve bezi üzerine kapatip oda sicakliginda yaklasik 2 saat kadar daha mayalandirin.
Mayalanma 1 saat oldugunda firini 250 derecede isitmaya baslayin ve pisireceginiz kabi kapagiyla birlikte firina isinmaya burakin yanina soguk su koydugunuz isiya dayanikli bir kase veya kap yerlestirin.Süre doldugunda firindan kabi dikkatlice cikarin kapagini acin ve hamuru icine ters cevirin ardindan kapagini yine kapatip sicak firina verin burada firinin isisini 210 dereceye düsürün ve ilk 30 dakika kapagiyla birlikte pisirin ardindan kapagi üzerinden alip 20 dakikada üzeri acik olarak pisirin üzeri kizarmis olacaktir bu süre zarfinda,pisince firindan cikarip sogumasini bekleyin ve servis edin.

yogrulmayan ekmek4

yogrulmayan ekmek5
Resimlerde hamurun kabuk sekli ve nasil mayalandigi acikca görebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s