ISPANAKLI VE KIYMALI LAZANYA


kiymali ispanakli lazanya
Biraz ara verdim bu ara hem cocuklar hem biz hastaydik malum yaygin gripten dolayi ama iyilestik cok sükür yine yeni tariflerle burdayim insallah…Lazanya benim ara ara yaptigim bizim evde sevilen bir yemek bir cok cesidini yapiyorum ama bu sefer hem ispanak hemde kiymali harcli yaptim lezzeti kesinlikle ikiye katlanmis oldu…

MALZEMLER:
Kiymali harc icin:
300 gr orta yagli kiyma
1 tane irice kurusogan
1 su bardagi domates konsantresi (yada bir yemek kasigi salca suyla acabilirsiniz kivamini)
tuz,karabiber
siviyag

Ispanakli harc icin:
yarim kilo ispanak
1 tane irice kurusogan
tuz,2 yemek kasigi siviyag

besamel sos icin:
2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
2 su bardagi süt
tuz,yarim cay kasigi karabiber
Ayrica pismeden kullanilanlardan 1 paket kuru lazanya yapragi
Rendelenmis kasar peyniri

lazanya yapim
YAPILISI:
1.yemeklik dogranmis sogan siviyagda biraz sotelenir üzerine kiyma ilave edilip suyunu burakip cekene dek topaklanmadan kavrulur en son tuzu domates konsantresi birazda karabiber eklenip 5 dakika kadar pisirilip ocaktan alinir.ispanakta ayni sekilde kavrulur ve bir kenara alinir
2.besamel sosu icin tereyagi tavaya alinir eriyince un ilave edilir ve hizli bir sekilde bir kac dakika kavrulup üzerine süt ilave edilir gerekirse süt yine ilave edebilirsiniz kivami akiskan olmali en son tuz ilave edilir ve kaynamaya baslayinca ocaktan alinir
3.pisirme tepsisine öncelikle besamel sostan iki kasik konur ve tabanina yayilir üzerine bir kat lazanya yapragi dösenir onun üzerine kiymali harcin yarisi konup bir kepce besamel sos üzerine gezdirilir ardindan yine lazanya yapragi dösenir.

lazanya 2
4.simdiki kata ispanakli harcin yarisi yayilir ve yine besamel sos gezdirilir daha sonra bir kat daha kiymali ve bir kat daha ispanakli harc dösendikten sonra son kat olan ispanakli harcin üzerine lazanya yapragi koymadan bu sefer kalan besamel sos gezdirilir ve kasar peyniri serpilip firina verilir burada 200 derece üzeri kizarana dek pisirilir.

Reklamlar

4 thoughts on “ISPANAKLI VE KIYMALI LAZANYA

  1. Geçmiş olsun seval hanım,Yine harika bi görüntü,iştah kabartıyor,aylardir erteledigim bi yemek ama bu haftasonu kesin yapicam.ben lazanya icin barilla alıyorum ama birazcık haslayip dosuyorum,yoksa sert kaliyo.siz hangi markayı tercih ediyorsunuz? Paylasiminiz icin hatta bu site icin cook tesekkurler;) saglikla kalin

  2. Geri bildirim: ISPANAKLI VE KIYMALI LAZANYA | Yeme içme hakkında her şey

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s